I forbindelse med behandling av overbelastningsskader i underekstremitetene er det helt avgjørende å kunne undersøke, diagnostisere og behandle feilstillinger og låsninger i fotens og underekstremitetenes ledd. Det krever grundig kunnskap til fotens anatomi og hvordan fotens ledd beveger og artikulere seg imellom.

Kurset er kurs trinn 2 i SuperSole kursrekke. I kurset inngår det også 4 timers videreføring i bruken av dynamiske innleggssåler.

 

Innhold

 

Kurset består av 15 leksjoner med fokus på praktiske ferdigheter. På kurset vil deltagerne få en inngående kunnskap til foten og underbenas ledd. Undersøkelsen av de spesifikke leddene i underbena og foten samt behandling (mobilisering og manipulering) av disse vil bli demonstrert og det blir satt av mye tid til å trene på teknikkene under veilledning.

Etter kurset vil deltagerne umiddelbart og uten ytterligere trening være i stand til å bruke disse behandlingstiltak på pasienter. På kurset vil det dessuten bli gjennomgått hvordan man fremstiller dynamiske innleggssåler med ekstra korreksjoner.

 

SuperSole

 

Løp- og Idrettsklinikken er kontaktklinikken for SuperSole-nettverket i Norge.

 

SuperSole er et dansk konsept for behandling av fot relaterte lidelser. Dersom du plages av skjevheter i kroppen din kan disse stamme fra feilbelastning i føttene som kan korrigeres gjennom en behandling hos oss.

 

Behandlingen inneholder en biomekanisk undersøkelse av foten og kroppen som helhet og en vurdering av sammenhengen mellom eventuelle dysfunksjoner. Utifra undersøkelsen avgjør vi om det skal settes igang en behandling, trening, fremstilling av innleggssåler eller en kombinasjon av alle tre.

 

Innleggssålene kan løpende korrigeres ved at de varmes opp, så det er viktig at oppfølgende konsultasjoner avtales for å sikre en optimalisering av behandlingen. Behandlings konsept ivaretar barn, reumatikere, folk med ankel, kne, hofte eller rygg plager, folk som går og står mye i jobben, mosjonister, toppidrettsutøvere og en rekke andre plager.

 

Vi foretar også løpestils analyser for å vurdere fotstillingen under jogging/løping. Vi kan anbefale den beste typen joggesko/løpesko for dine føtter og lage og tilpasse innleggssåler til dine treningssko ved behov.